Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nepečený dort se smetanou

fotka Nepečený dort se smetanou
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Nepečený dort se smetanou:

6 lžic rum  | 3 lžíce kakao  | 9 lžic cukr krupice  | 2 konzervy ovoce  | 4 kelímky zakysaná smetana  | 2 balíčky dětské piškoty  |  čokoláda  |  ořechy  |  kokos  |  máslo

Postup přípravy receptu Nepečený dort se smetanou:

Dortovou formu nejprve vyložíme alobalem. Vymastíme rozpuštěným máslem a vysypeme strouhaným kokosem, který můžeme nahradit mletými ořechy. V nouzi můžeme použít i samotný cukr.
Do misky vyklopíme dvě zakysané smetany, které by měly být co nejhustší, dort pak lépe ztuhne. Přidáme tři lžíce krupicového cukru, stejné množství práškového kakaa a vymícháme do hnědého hladkého krému. Bílý krém, který nebude tak hustý, si připravíme smícháním zbylých dvou smetan s šesti lžícemi cukru a šesti lžícemi rumu.

Dno dortové formy poklademe piškoty rovnou stranou dolů. Piškoty zalijeme polovinou bílého krému. Vrstvy krému pokaždé opatrně uhladíme. Podle chuti nyní můžeme, ale nemusíme, přidat vrstvu okapaného kompotovaného nebo čerstvého ovoce. Výborně chutná mandarinkový kompot, kompotované nebo čerstvé maliny či jahody. Následuje druhá vrstva piškotů, tentokrát rovným nahoru, dále polovina hnědého krému, popř. i ovoce.

Celý postup opakujeme ještě jednou, tedy piškoty rovným dolů, druhá polovina bílého krému, ovoce. Nakonec přijdou piškoty rovným nahoru, které budou tvořit povrch dortu. Potřeme je druhou polovinou hnědého krému, posypeme kokosem, mletými či nasekanými ořechy nebo nahrubo nastrouhanou čokoládou a dozdobíme podle vlastní fantazie.

Hotový dort dáme alespoň na 12, nejlépe však na 24 hodin ztuhnout do chladničky. Krémy se vsáknou do piškotů a dort se smetanou se krásně rozleží.





Fotky receptu Nepečený dort se smetanou:

Nepečený dort se smetanou
Nepečený dort se smetanou
Nepečený dort se smetanou
Nepečený dort se smetanou
Fotky vložil: uschi3,uznevim 
Hodnocení receptu Nepečený dort se smetanou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !