Postup přípravy receptu Nikitin pekáček (zapečené mleté maso s brokolicí):
Mleté maso smícháme s rohlíky rozmočenými v mléce, ochutíme solí a kořením, vmícháme pokrájenou a na sádle osmahnutou cibulku a můžeme přidat i stroužek drceného česneku. Brokolici (lze nahradit květákem) povaříme, necháme okapat a rozdělíme na růžičky. Pekáček vymastíme, vložíme maso v tenké vrstvě, na povrch rozložíme zeleninu a zalijeme zapékací omáčkou. Tu si připravíme takto: na Ramě Culinesse osmahneme mouku, zalijeme ji vývarem (může být z kostky Knoroxu), a vaříme asi 10 minut. Stále mícháme. Pak přilijeme Ramu Cremefine, přidáme strouhaný sýr a ještě povaříme. Po krátkém zchlazení zašleháme vejce, muškátový ořech a podle potřeby přisolíme. Maso s brokolicí zalité omáčkou zapékáme v troubě 3/4 hodiny.