Vložil: | Delli |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Noční vepřové s fazolemi:
2 cibule
| 1/2 hlavičky česneku; stroužky neloupejte, ale i se slupkou nadrťte
| 3-4 snítky tymiánu
| 1 vepřové ramínko o váze cca 1,5 kg
| 1 lžíce drceného fenyklu
| 1/2 lžíce lžíce hrubé mořské soli
| olivový olej
| 300-400 ml bílého vína
| 300 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru
| K PODÁVÁNÍ
| v páře podušená kapusta, vařené strakaté fazolky
Postup přípravy receptu Noční vepřové s fazolemi:
1. Troubu předehřejte na maximum. Cibuli, česnek a tymián dejte do pekáče. Navrch posaďte maso, potřete je olejem a vmasírujte do něj fenykl a sůl. Pečte asi půl hodiny, aby maso chytilo barvu; teplotu pak snižte na 120 °C a zakryté pečte devět až dvanáct hodin.
2. Vlijte do pekáče všechno víno a vložte ještě na hodinu do trouby. Maso pak vyjměte, zeleninu v pekáči rozmačkejte, abyste získali základ omáčky. Vlijte vývar a na sporáku omáčku krátce povařte dohusta. Maso rozdělené na kousky podávejte s podušenou kapustou, fazolkami a hustou šťávou.
Fotky receptu Noční vepřové s fazolemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!