300 g mouka polohrubá nebo hladká
| 200 ml mléko
| 1 ks vejce
| 200 g brynza
| 1 kelímek smetana zakysaná
| 150 g slanina nebo škvarky
| sůl podle chuti
Postup přípravy receptu Noky s brynzou:
V míse smícháme mouku, vejce a mléko a připravíme si těsto na noky. Do slané vroucí vody vykrajujeme malou lžičkou kousky těsta nebo použijeme cedník s kulatými otvory /na chlupaté knedlíky/ a vaříme asi dvě minuty, dokud halušky nevyplavou na povrch. Cedníkem vybíráme uvařené halušky a rozdělíme na talíře.
V kastrolku si brynzu rozmícháme se smetanou, aby tekla, prohřejeme a nalijeme na halušky. Posypeme vyškvařenou slaninou včetně tekutého omastku. Ihned podáváme.
Fotky receptu Noky s brynzou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!