Použité suroviny receptu Noky se šalvějí a parmazánem:
1 kg brambor
| 200 g polohrubé mouky
| 2 žloutky
| 1 svazek šalvěje
| 4 lžíce másla
| sůl
| pepř
| 80 g parmazánu vcelku
Postup přípravy receptu Noky se šalvějí a parmazánem:
Oloupané brambory vaříme asi 20 minut v osolené vodě. Scedíme je a ještě teplé prolisujeme. Spolu s moukou, žloutky a solí vypracujeme těsto. Na slabě pomoučené pracovní ploše vyválíme těsto do plátu silného asi 1 cm a nakrájíme jej na špalíčky dlouhé 3 cm. Noky trochu smáčkneme vidličkou. Noky vhodíme do vroucí osolené vody a asi 3 minuty vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Potom noky vyjmeme a necháme okapat. Šalvěj opereme a osušíme, otrháme lístky a krátce je podusíme na rozehřátém másle. Noky opečeme za stálého obracení na šalvějovém másle, opepříme a rozdělíme na talíře. Navrch nastrouháme parmazán.
Fotky receptu Noky se šalvějí a parmazánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!