Použité suroviny receptu Noky ve smetanové tykvové omáčce:
500 g dužiny tykve
| 1 cibule
| 1 stroužek česneku
| 2 lžíce oleje
| 1 lžíce másla
| 1 lžička šafránu
| 200 ml slepičího nebo zeleninového vývaru
| 150 g zakysané krémové smetany
| 2 - 4 lžíce pomerančové šťávy
| 2 lžíce petrželky
| 500 g zmrazených noků
| 150 g nastrouhaného parmazánu
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Noky ve smetanové tykvové omáčce:
1. Dužinu tykve nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nadrobno posekáme. V kastrolu rozehřejeme olej a máslo, nasypeme šafrán a krátce osmahneme. Přidáme cibuli a česnek a zesklovatíme. Dodáme kostičky tykve a za častého míchání opékáme asi 2 min.
2. Do tykvové zeleniny přidáme vývar a zakysanou smetanu a na prudkém ohni povaříme. Omáčku ochutíme pomerančovou šťávou, osolíme, opepříme a vmícháme posekanou petrželku.
3. Noky uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Hotové necháme okapat a smícháme s omáčkou. Okamžitě podáváme sypané sýrem, můžeme ozdobit petrželkou.
Fotky receptu Noky ve smetanové tykvové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!