Postup přípravy receptu Obláčky z Itálie:
Na vál dáme 3 1/2 hrnku mouky. Doprostřed utvoříme důlek a do toho nalijeme kvasnice, které jsme nechali vzejít. Přidáme máslo a minerálku. Pomocí vidličky začneme vpracovávat mouku z vnitřní strany moučné hráze. Těsto se začne tvořit po použití asi poloviny mouky.
Pomocí rukou začít těsto hníst a kdykoliv je zapotřebí přidávat po troškách mouku. Jakmile se z těsta stane kohezní (drží pohromadě) masa, tak sejmout těsto z válu, seškrábnout zbytky těsta a mouky z válu a zahodit je. Vál se znovu trochu pomoučí, těsto se na vál položí a hněte se dalších asi 6 minut (je ještě trochu lepkavé, ale elastické).
Těsto se vloží do lehce olejem vymaštěné mísy, přikryje se a při pokojové teplotě se nechá po 30 min. odpočinout.
V hlubokém kastrolku rozehřát 10 cm oleje na 180°C.
Rukou odtrhnout polovinu těsta a vyválet ho válečkem na obdélník asi 3-4 mm tlustý. Pomocí rádýlka nebo kolečka na krájení pizzy nakrájet těsto na 10 cm čtverečky a ty asi po třech smažit v oleji, až se nafouknou a jsou zlatohnědé po obou stranách. Obláčky nechat asi 2-3 minuty osušit na papírovém ubrousku. Stejně pokračovat s druhou 1/2 těsta.
Obláčky se podávají teplé s různými salámy, šunkou atd.