Použité suroviny receptu Obrácený jablečný krémeš:
5 vajec
| 150 g polohrubé mouky
| 150 g moučkového cukru
| 1/2 prášku do pečiva
| 3 lžíce vody
| 500 ml šlehačkové smetany
| 1 kg očištěných jablek
| 2 vanilkové cukry
| 700 ml mléka
| 2 vanilkové pudinky
| 100 g moučkového cukru
| 40 g krystalového cukru
| 200 g másla
| 2 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy receptu Obrácený jablečný krémeš:
Jablíčka očistíme, postrouháme na hrubším struhadle a smícháme s vanilkou.
Plech vystleme alobalem a rozetřeme na něj nastrouhané jablka.
Žloutky vymícháme s cukrem do pěny a přilijeme vodu. Mouku s práškem do pečiva přidáme ke žloutkům a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Těsto nalijeme na jablka a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 stupních asi 15 minut.
Z mléka, pudinkových prášků a krystalového cukru uvaříme pudink. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a spojíme s vychlazeným pudinkem. Upečený a vychlazený koláč překlopíme a odstráníme alobal.
Pudinkovo-máslový krém rozetřeme na koláč. Šlehačku vyšleháme se 2 lžícemi moučkového cukru a navrstvíme na krém.
Ozdobíme čokoládou, nebo plátkem jablka, nebo posypeme skořicí.
Fotky receptu Obrácený jablečný krémeš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!