Použité suroviny receptu Obrácený jablkový koláč s medem:
balíček listového těsta
| asi 6 středně velkých jablek
| 1 citron
| 100 g másla
| 100 g medu
Postup přípravy receptu Obrácený jablkový koláč s medem:
Oloupaná a napůl rozkrojená jablka, zbavená jádřinců pokapeme citronovou šťávou. Maslo a med za stálého míchání rozehřejeme a necháme spojit a přidáme jablka rozkrojenou plochou nahoru a na mírném ohni asi 5 minut povaříme. Tuto směs pokud ji neděláme přímo na pekáči můžeme přendat opatrně do formy a jablka přikryjeme rozváleným lískovým těstem. Po stranách těsto přitiskneme a povrch propícháme vidličkou. V předehřáté formě pěčeme asi 20 minut při 200 °C. Po upečení opatrně vyklopíme na tác, těstem dolů. Podáváme teplé.
Fotky receptu Obrácený jablkový koláč s medem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!