1 ks paprika (zelená)
| 1/2 lžičky rozmarýn
| 1 ks cibule
| 1 lžička rajský protlak
| 1/2 lžičky kari koření
| 1 lžička hladká mouka
| 1 ks paprika (červená)
| 200 g dýně
| 250 ml masový vývar
| 150 g hovězí maso
| dle chuti: mletý černý pepř a sůl
| 1 stroužek česnek
| 2 lžíce přepuštěné máslo
| 1/2 lžičky mletá sladká paprika
Postup přípravy receptu Ohnivý dýňový guláš:
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky.
Přepuštěné máslo zahřejeme v širším hrnci a za stálého míchání v něm opečeme maso, osolíme a opepříme. Přidáme cibuli a prolisovaný česnek, vmícháme rajský protlak a vše opečeme. Maso zaprášíme moukou, paprikou a několik minut pražíme. Přilijeme vývar a všechno necháme v zakrytém hrnci asi půl hodiny dusit.
Papriky a oloupanou dýní nakrájíme na kostky. Obojí přidáme k masu. Dýňový guláš okořeníme kari kořením, rozmarýnem a přikryté necháme 30 minut stát. Nakonec jej osolíme a opepříme.
Ohnivý dýňový guláš podáváme s přílohou podle vlastní chuti. Hodí se jak brambory nebo knedlíky, tak chleba.
Fotky receptu Ohnivý dýňový guláš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!