10 ks olomoucké tvarůžky (kolečka)
| podle potřeby: olej na smažení
| těsto:
| 700 g brambory
| 4 stroužky česnek
| 2 lžíce sušená majoránka
| 1 ks vejce
| 50 g hladká mouka
| podle chuti: mletý černý pepř
| podle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Olomoucké cordon bleu:
Brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme vajíčko a postupně přisypáváme hladkou mouku, abychom získali polotekuté těsto. Okořeníme majoránkou, oloupaným a prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
V pánvi rozpálíme olej a malou sběračkou na něj nalijeme tolik bramborového těsta, aby vznikla placička. Doprostřed položíme kolečko sýru a vše přelijeme další dávkou těsta. Jakmile bude bramborák zespoda zlatý, opatrně ho otočíme a smažíme i z druhé strany. Stejným způsobem upečeme všech deset placek.
Olomoucké cordon bleu podáváme teplé.
Fotky receptu Olomoucké cordon bleu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!