Použité suroviny receptu Olomoucký těstovinový nákyp:
70 g bezvaječných těstovin
| 50 g Olomouckých tvarůžků
| 1 trojhránek taveného sýra
| dle chuti: bazalka (nebo oblíbené koření),sůl
Postup přípravy receptu Olomoucký těstovinový nákyp:
Těstoviny uvaříme al dente a scedíme. Dáme je do zapékací nebo ohnivzdorné misky a pokrájíme na ně tvarůžky a tavený sýr. okořeníme dle chuti bazalkou popřípadně ještě přisolíme. Můžeme přidat i kečup nebo čerstvá rajčata. Vše promícháme a dáme do mikrovlnky (Crisp - cca 5-7 min.). Vyndáme až jsou tvarůžky zcela rozteklé v těstovinách.
Rychle sníme!
Jedna velká nevýhoda je, že s ochlazováním se tvarůžky začnou lepit, takže doporučuji použít zapékací misku, která se dobře myje.
Fotky receptu Olomoucký těstovinový nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!