Použité suroviny receptu Hovězí s okurkovou omáčkou:
300 g vařené hovězí přední
| 60 g máslo
| 3 lžíce hladká mouka
| 1 ks cibule
| 500 ml hovězí vývar
| 100 g sterilované okurky
| sůl
| 4 ks pepř
| 1 kostka masox
| 100 g rýže
Postup přípravy receptu Hovězí s okurkovou omáčkou:
Nakrájíme cibuli nadrobno, dáme ji do rozpuštěného másla. Přisypeme mouku a pozvolna usmažíme cibulovou jíšku do zlatova. Zalijeme vývarem, přidáme koření, masox. Za stálého míchání uvaříme hladkou omáčku. Pak přidáme na drobno nakrájené okurky, krátce povaříme a přidáme pokrájené maso. Podle chuti osolíme a podáváme s rýží nebo i s houskovým knedlíkem.