Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 21 |
|
|
Použité suroviny receptu Koprová omáčka s hovězím masem:
dle chuti: citronová šťáva
| 2 dl mléko
| 1 dl smetana
| dle potřeby: kopr
| dle chuti: sůl a cukr
| 500 g hovězí přední bez kosti
| 40 g tuk
| 40 g mouka
Postup přípravy receptu Koprová omáčka s hovězím masem:
Očištěné a opláchnuté hovězí maso vložíme do osolené vody se zeleninou a uvaříme. Vzniklý vývar můžeme použít na polévku.
Na tuku osmahneme mouku, zalijeme ji mlékem a vaříme do hladka za stálého míchání. Přidáme smetanu, promícháme, dochutíme citronovou šťávou, osladíme a přidáme nadrobno nakrájený kopr. (Před podáváním omáčku zjemníme máslem.)
Maso nakrájíme na vhodné porce a vložíme do omáčky, aby se prohřálo. Omáčku a maso můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo s vařenými brambory.
Fotky receptu Koprová omáčka s hovězím masem:
Fotky vložil: MichelePrg,Natural,Marci7,damami,evabel,opice1956