Použité suroviny receptu Omáčka na špagety z masové konzervy:
2 konzervy vepřového nebo i hovězího masa ve vlastní šťávě
| 1 velká cibule
| 4 stroužky česneku
| 4 papriky
| malá plechovka žampiónů
| 4 rajčata
| 1 menší kečup
| voda a hladká mouka na zahuštění
| sůl
| špetka oregana
| bazalka
Postup přípravy receptu Omáčka na špagety z masové konzervy:
Otevřeme masovou konzervu a sebereme tuk, který je nahoře. Dáme ho do kastrolu a podusíme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme maso, které měchačkou najemno rozsekáme. Povaříme a přidáme čtyři celé stroužky česneku, na kostičky nakrájené papriky a rajčata a do směsi vlijeme sterilované žampióny i s lákem. Když je zelenina měkká, zahustíme omáčku kečupem, moukou a dolijeme vodou. Omáčku osolíme a okořeníme. Podáváme na špagetách a navrch zasypeme sýrem.
Fotky receptu Omáčka na špagety z masové konzervy: