Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svíčková omáčka na smetaně

fotka Svíčková omáčka na smetaně
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 19

Použité suroviny receptu Svíčková omáčka na smetaně:

1 kg zadní hovězí (kýta)  | dle chuti: sůl  | na ozdobu: červený rybíz a šlehačka  | nálev:  | 8 kuliček nové koření  | 8 kuliček celý černý pepř  | omáčka:  | 3 ks cibule  | dle chuti: citronová šťáva  | 1/2 ks citron  | 1 kelímek sušená smetana  | 2 - 3 špetek tymián  | 4 ks celer (kořen)  | 1 kg mrkev  | dle potřeby: máslo  | příloha: houskový knedlík

Postup přípravy receptu Svíčková omáčka na smetaně:

Nejprve si očistíme veškerou zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno a kořenovou zeleninu na kostky. Maso podle potřeby očistíme, a pak jej prošpikujeme slaninou. Zbytek slaniny nakrájíme nadrobno. Citron důkladně omyjeme. Kůru z něj nastrouháme a vymačkáme šťávu.

Ve větším tlakovém hrnci na másle zpěníme cibuli, přidáme polovinu dávky kořenové zeleniny a osmažíme. Zbývající část zeleniny necháme v sáčku v lednici. Vložíme citronovou kůru, nové koření, pepř a tymián. Přidáme maso a opečeme ze všech stran. Zalijeme vodou, osolíme a hrnec uzavřeme. Přivedeme k varu a hodinu povaříme. Pak hrnec odstavíme a necháme pomalu vychladnout. Neotvíráme jej, dokud nebudeme pokračovat v přípravě samotné omáčky (v nálevu naložené maso vydrží i 5 dní - je tak chutnější).

V širokém kastrole na másle osmažíme najemno pokrájenou slaninu a zbývající množství kořenové zeleniny. Z tlakového hrnce vyjmeme maso a prozatím uložíme. Zeleninu z hrnce přidáme do kastrolu, promícháme. Přidáme vývar, mléko a provaříme. Ponorným mixérem rozmixujeme zeleninu. Ochutíme citronovou štávou. Omáčku zahustíme smetanou - kysanou a sušenou. Je-li moc hustá, přilijeme trochu mléka.

Maso ohřejeme. Servírujeme jej na talíř spolu s knedlíky a přelijeme omáčkou. Přidáme lžičku červeného rybízu (povařeného s cukrem, skořicí a hřebíčkem nebo použijeme sladký rybízový kompot). Nakonec ozdobíme šlehačkou.

Příprava masa se zeleninou (pečení a vaření) - asi 80 minut, příprava omáčky asi 40 minut.




Fotky receptu Svíčková omáčka na smetaně:

Svíčková omáčka na smetaně
Svíčková omáčka na smetaně
Svíčková omáčka na smetaně
Svíčková omáčka na smetaně
Svíčková omáčka na smetaně
Svíčková omáčka na smetaně
Svíčková omáčka na smetaně
Svíčková omáčka na smetaně
Svíčková omáčka na smetaně
Svíčková omáčka na smetaně
Fotky vložil: Natural,piskotik,Marci7,Vikitorie,alenab 
Hodnocení receptu Svíčková omáčka na smetaně
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle