Použité suroviny receptu Omeleta s roketou a parmazánem:
500 g oloupaných brambor
| 3 lžíce + na zakapání olivového oleje
| 1 ks velká pokrájená cibule
| 5 ks vajec rozšlehaných se solí a pepřem
| 100 g rokety
| hrst strouhaného parmazánu
Postup přípravy receptu Omeleta s roketou a parmazánem:
Brambory pokrájejte na plátky o síle malíčku. Ve velké silnostěnné nepřilnavé pánvi zahřejte olej, vsypte cibuli a brambory. Až se začnou opékat, přilijte asi 220 ml vody. Přikryjte a asi deset minut vařte doměkka. Slijte všechnu přebytečnou tekutinu a do pánve přilijte vejce. Lehce promíchejte, aby směs byla stejnorodá. Na mírném ohni pečte bez pokličky asi pět minut – omeleta by měla být zespodu už pevná. Na pánev položte větší talíř a opatrně na něj placku překlopte. Do pánve přidejte trošku oleje a ještě na ni omeletu na pět minut vraťte; položte ji neopečenou stranou dolů. Nakrájejte, posypte roketou a parmazánem. Omeletu můžete ještě zakápnout olivovým olejem.
Fotky receptu Omeleta s roketou a parmazánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!