Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Opilé meruňky se zázvorem

fotka Opilé meruňky se zázvorem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 83

Použité suroviny receptu Opilé meruňky se zázvorem:

1200 g zralých meruněk  | 1 Gelfix 3:1  | 300 g cukru  | 1 lžička str. zázvoru  | 2 lžičky kyseliny citr.  | 100 ml meruňkovice

Postup přípravy receptu Opilé meruňky se zázvorem:

Meruňky opatrně umyjeme a vypeckujeme. Odvážíme si z nich přesně 1000 g. Dužinu nakrájíme na drobné kousky, které vložíme do kastrolu se silným dnem. Zasypeme je želírovacím prostředkem a dvěma lžícemi krystalového cukru. Přivedeme k varu. Do kastrolu vsypeme zbylý cukr. Vše na mírném ohni a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Průběžně sbíráme pěnu. Ovocnou směs dochutíme lžičkou nastrouhaného čerstvého zázvoru a také kyselinou citrónovou. Přilijeme pálenku a kastrol odstavíme. Horkou směs rozdělíme do čistých skleniček. Skleničky zavřeme a 5 minut necháme otočené dnem vzhůru. Necháme je vychladnout. Podáváme k sýrům.


Fotky receptu Opilé meruňky se zázvorem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Opilé meruňky se zázvorem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !