Použité suroviny receptu Opilé meruňky se zázvorem:
1200 g zralých meruněk
| 1 Gelfix 3:1
| 300 g cukru
| 1 lžička str. zázvoru
| 2 lžičky kyseliny citr.
| 100 ml meruňkovice
Postup přípravy receptu Opilé meruňky se zázvorem:
Meruňky opatrně umyjeme a vypeckujeme. Odvážíme si z nich přesně 1000 g. Dužinu nakrájíme na drobné kousky, které vložíme do kastrolu se silným dnem. Zasypeme je želírovacím prostředkem a dvěma lžícemi krystalového cukru. Přivedeme k varu. Do kastrolu vsypeme zbylý cukr. Vše na mírném ohni a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Průběžně sbíráme pěnu. Ovocnou směs dochutíme lžičkou nastrouhaného čerstvého zázvoru a také kyselinou citrónovou. Přilijeme pálenku a kastrol odstavíme. Horkou směs rozdělíme do čistých skleniček. Skleničky zavřeme a 5 minut necháme otočené dnem vzhůru. Necháme je vychladnout. Podáváme k sýrům.
Fotky receptu Opilé meruňky se zázvorem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!