Použité suroviny receptu Opilé švestky v pomerančovém karamelu:
500 g čerstvých švestek
| 100 g cukru krupice
| 0,3 l šťávy z čerstvých pomerančů nebo pomerančového džusu
| 0,05 l rumu
| 1 špetka mletého kardamomu
| 4 kopečky vanilkové zmrzliny
| dle potřeby: lístečky máty nebo meduňky na ozdobení
Postup přípravy receptu Opilé švestky v pomerančovém karamelu:
1. švestky rozpůlíme a vypeckujeme.
2. v kastrůlku rozpustíme cukr na karamel a zalijeme šťávou z pomerančů a rumem, přidáme kardamon a necháme vyvařit do zhoustnutí, přidáme půlky švestek, promícháme a necháme vychladit.
3. podáváme s kopečkem vanilkové zmrzliny a zdobíme mátou.
Fotky receptu Opilé švestky v pomerančovém karamelu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!