Použité suroviny receptu Ořechovo-hrušková Dia bábovka:
5 vajec
| 250 g moučkovéh cukru
| 1 vanilka
| 120 g rozpuštěného másla
| 130 ml mléka
| 1/2 šálky mletých ořechů
| 3 nahrubo nastrouhané hrušky
| 1/2 balíčku bezlepkového prášku do pečiva
| 200 g bezlepkové mouky
| tuk a mouka na formu
Postup přípravy receptu Ořechovo-hrušková Dia bábovka:
Bílky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do tuhé pěny, postupně přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, mléko a přisypeme mleté ořechy. Potom přidáme nastrouhané hrušky bez šťávy. Nakonec jemně vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Hladké těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme na 180 stupňů 40-45 minut. Posypeme moučkovým cukrem.
Mělo by tam být 200 gr normální mouky, stačí 100 gr cukru, žádné hrušky. Po upeční rozdělit na 7 dílků a každý den si dát 1 kousek místo snídaně. I normální bábovka musí mít meně cukru, jak mouky.
250g cukru + hrušky + bezlepková mouka, která glykémii zvyšuje mnohem víc než ta klasická obyčekná...Povím Ti, že já jako diabetik bych z toho měla smrt
Oprav si to, než to nějaký diabetik v dobré víře upeče a skončí s glykémií 40 v nemocnici...