Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.03. 2019
Dnes má svátek Marian
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Osgood pie (starodávný páj s ořechy)

fotka Osgood pie (starodávný páj s ořechy)
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Osgood pie (starodávný páj s ořechy):

1 šálek polohrubé mouky  | špetka soli  | 110 g studeného másla, pokrájeného  | NA NÁPLŇ  | 2 vejce, bílky a žloutky zvlášť  | 3/4 šálku krupicového cukru  | 1/4 šálku polohrubé mouky, prosáté  | špetka strouhaného muškátového oříšku  | 1/2 lžičky mleté skořice  | špetka mletého hřebíčku  | špetku soli  | 1 lžička kakaa  | 1 šálek zakysané smetany  | 3 lžíce rozehřátého másla  | 2 lžíce jablečného octa  | 1 šálek mletých ořechů  | 1/2 šálku rozinek

Postup přípravy receptu Osgood pie (starodávný páj s ořechy):

1. Na vál prosijte mouku se solí, přidejte máslo, dvě lžíce studené vody a co nejrychleji zpracujte na hladké těsto. Vytvořte bochánek, zabalte do potravinářské fólie a nechte dvě hodiny chladit.
2. Předehřejte troubu na 200/180 stupňů. Těsto rozválejte a vyložte jím nevymaštěnou formu o průměru 20–22 cm. Propíchejte ho vidličkou a pečte dozlatova asi čtvrt hodiny. Nechte vychladnout.
3. Připravte náplň: bílky vyšlehejte do polotuha a pak k nim postupně zašlehejte cukr. Tuhý sníh smíchejte s prošlehanými žloutky. Ve velké míse smíchejte mouku s kořením, solí a kakaem a střídavě po troškách přidávejte smetanu a vaječnou směs. Nakonec přimíchejte máslo, ocet, ořechy a rozinky.
4. Směsí naplňte korpus a 5 minut zapékejte při 200/180 °C. Pak teplotu o 20 °C snižte a pečte 30–40 minut, aby náplň ztuhla (má být vláčná, ne vysušená).


Fotky receptu Osgood pie (starodávný páj s ořechy):

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Osgood pie (starodávný páj s ořechy)
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kroj