Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Osgood pie (starodávný páj s ořechy)

fotka Osgood pie (starodávný páj s ořechy)
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Osgood pie (starodávný páj s ořechy):

1 šálek polohrubé mouky  | špetka soli  | 110 g studeného másla, pokrájeného  | NA NÁPLŇ  | 2 vejce, bílky a žloutky zvlášť  | 3/4 šálku krupicového cukru  | 1/4 šálku polohrubé mouky, prosáté  | špetka strouhaného muškátového oříšku  | 1/2 lžičky mleté skořice  | špetka mletého hřebíčku  | špetku soli  | 1 lžička kakaa  | 1 šálek zakysané smetany  | 3 lžíce rozehřátého másla  | 2 lžíce jablečného octa  | 1 šálek mletých ořechů  | 1/2 šálku rozinek

Postup přípravy receptu Osgood pie (starodávný páj s ořechy):

1. Na vál prosijte mouku se solí, přidejte máslo, dvě lžíce studené vody a co nejrychleji zpracujte na hladké těsto. Vytvořte bochánek, zabalte do potravinářské fólie a nechte dvě hodiny chladit.
2. Předehřejte troubu na 200/180 stupňů. Těsto rozválejte a vyložte jím nevymaštěnou formu o průměru 20–22 cm. Propíchejte ho vidličkou a pečte dozlatova asi čtvrt hodiny. Nechte vychladnout.
3. Připravte náplň: bílky vyšlehejte do polotuha a pak k nim postupně zašlehejte cukr. Tuhý sníh smíchejte s prošlehanými žloutky. Ve velké míse smíchejte mouku s kořením, solí a kakaem a střídavě po troškách přidávejte smetanu a vaječnou směs. Nakonec přimíchejte máslo, ocet, ořechy a rozinky.
4. Směsí naplňte korpus a 5 minut zapékejte při 200/180 °C. Pak teplotu o 20 °C snižte a pečte 30–40 minut, aby náplň ztuhla (má být vláčná, ne vysušená).


Fotky receptu Osgood pie (starodávný páj s ořechy):

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Osgood pie (starodávný páj s ořechy)
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle