Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ostré kuře ze Senegalu

fotka Ostré kuře ze Senegalu
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Ostré kuře ze Senegalu:

1 kuře o váze kolem 1,5 kg  | 1 kg cibule  |  šťáva ze 4 citronů  | 2 lžičky chilli  | 5 lžic lžic oleje, například arašídového  | 5 lžic hořčice, nejlépe dijonské  | 1 stroužek česneku  | 2 středně velké mrkve  | 1 velká zelená paprika  |  sůl a pepř  | 2 lžíce olivového oleje  | 1 kg dlouhozrnné rýže

Postup přípravy receptu Ostré kuře ze Senegalu:

Naporcujte kuře: Kuře pečlivě omyjte a rozdělte na kousky. Nevykosťujte je, s kostí si totiž kuře zachová víc chuti. Samozřejmě můžete sáhnout po naporcovaném kuřeti, ale to v Senegalu není úplnou samozřejmostí. Prošlehejte přísady Šťávu z citronů vymačkejte do misky a prošlehejte s pepřem. Tvoří základ pikantní marinády a budoucí chuti celého pokrmu. Bude se marinovat K masu přidejte hořčici a pořádně ho v ní obalte. V marinádě nechte kuře aspoň dvacet minut, ale není na škodu marinovat ho i výrazně déle (klidně přes noc). Pak maso poklaďte na plech a pečte zhruba půl hodiny v troubě předehřáté na 200 °C, v horkovzdušné na 180 °C. Nakrájejte zeleninu: Papriku – ta dodá jídlu barvu – nakrájejte na tenčí kroužky stejně jako cibuli a mrkev. A kdo dává přednost zelené paprice, připadá mu nejšťavnatější a chuťově výrazná, ale můžete použít jakoukoli. Nakládání podruhé: Do zbylé marinády nasypte všechnu jemně nakrájenou zeleninu a pořádně ji v husté hořčičné směsi obalte. Poduste zeleninu: Ve větším kastrolu rozehřejte olej a vsypte do něj celou tu hromadu cibule (právě ona dává pokrmu jméno a specifickou chuť) a ostatní zeleniny. Pokud zbyla nějaká marináda, neváhejte ji ke směsi přilít. Kastrol přikryjte a čtvrt hodiny směs duste. Teď tu rýži: Asi litr a půl vody dejte vařit ve velkém hrnci. Propláchnutou rýži vsypte do cedníku a ten na deset minut zavěste nad hrnec s vroucí vodou. Poté rýži vsypte do hrnce a případně dolijte vodu, aby byla ponořená. Vařte půl hodiny. Všechno smíchejte Do husté zeleninové omáčky přidejte opečené kousky kuřete a všechno ještě lehce provařte, aby se šťáva a chuť promísily. Kuře na yasse je díky marinádě jemné a křehké, zároveň ale pikantní; podušená zelenina je skvělá i samotná. Podávejte s rýží.



Fotky receptu Ostré kuře ze Senegalu:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Ostré kuře ze Senegalu
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !