Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ostružinový dort

fotka Ostružinový dort
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Ostružinový dort:

150 g másla  | 1 žloutek  |  špetka citronové kůry, čokoládové ozdoby, pražené mandlové lupínky, 1 snítka rozmarýnu  | 75 g moučkového cukru  | 250 g hladké mouky  | 250 ml smetany na šlehání  | Na ořechový piškot: 1 vejce, 2 lžíce krupicového cukru, špetka soli, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce namletých jader vlašských ořechů  | Na ostružinové želé: 8 plátků želatiny, 200 g ostružin, 30 g krupicového cukru, šťáva z půlky citronu  | Na čokoládový krém: 3 plátky želatiny, 50 ml mléka, 1 žloutek, 80 g hořké 64% čokolády, 100 ml smetany na šlehání  | Na vanilkový krém: 10 plátků želatiny, 80 ml mléka, 100 g krupicového cukru, 1 vanilkový lusk, 3 žloutky, 80 g bílé čokolády, 50 ml kysané smetany, 500 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu Ostružinový dort:

Máslo, žloutek, kůru a cukr utřeme do pěny. Vmícháme do ní mouku a vypracujeme těsto. To rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím koláčovou formu. Pečeme při 180 stupních Celsia asi 10 minut. Na vychladlý korpus položíme plát ořechového piškotu, na něj překlopíme želé a rozetřeme čokoládový krém. Vše dáme na 15 minut ztuhnout do mrazáku. Poté naneseme vanilkový krém a necháme v chladu ztuhnout. Dort potřeme tuhou šlehačkou, okraj posypeme praženými mandlovými lupínky a navrch ozdobíme čokoládou, odloženým ostružinovým želé a snítkou rozmarýnu.
Ořechový piškot: Bílek s cukrem našleháme do pěny a vmícháme žloutek rozkvedlaný se solí, mouku a ořechy. Těsto rozetřeme na pečicí papír na menší kulatý plát a pečeme při 200 stupních Celsia přibližně 5 minut.
Ostružinové želé: Želatinu namočíme do studené vody. Ostružiny s cukrem a citronovou šťávou přivedeme k varu, sejmeme z ohně a zamícháme želatinu. Část směsi odložíme na ozdobení. Ostatní nalejeme do kastrůlku vyloženého potravinářskou fólií a necháme ztuhnout.
Čokoládový krém: Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Mléko přivedeme k varu, zašleháme do něj žloutek, vymačkanou želatinu a rozpustíme čokoládu. Do vlažné hmoty vmíchámen ašlehanou smetanu.
Vanilkový krém: Plátky želatiny necháme nabobtnat ve vodě. Mléko s cukrem a vanilkovou dření přivedeme k varu, sejmeme z ohně a zašleháme žloutky. Ve směsi rozpustíme vymačkanou želatinu a čokoládu. Do krému vmícháme kysanou smetanu a našlehanou smetanu.


Fotky receptu Ostružinový dort:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Ostružinový dort
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !