Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ostružinový džem s rybízem

fotka Ostružinový džem s rybízem
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 17

Použité suroviny receptu Ostružinový džem s rybízem:

500 g ostružiny  | 500 g černého rybízu  | 700 g cukru  |  gelfix

Postup přípravy receptu Ostružinový džem s rybízem:

Ovoce dobře omyjeme, necháme okapat, očistíme a zbavíme stopek. Poté ovoce vložíme do hrnce (nejlépe nerezového), přisypeme cukr, za stálého míchání na středním ohni zahřejeme a poté asi minutku zprudka povaříme.

Do ovocné masy vmícháme Gelfix a za stálého míchání znovu ještě minutu povaříme. Sundáme z plotny, provedeme zkoušku želírování. Je-li vše v pořádku ještě teplé dáváme do sklenic a pevně uzavřeme víčky. Poté ještě na 15 minut obrátíme zavřené sklenice dnem vzhůru. Džem uchováváme na chladném a tmavém místě.

*Zkouška želírování - trochu zavařeniny před plněním dát na studený talíř a nechat vychladnout. Tvoří-li se kapky nebo se objeví trochu tekutiny, musí se ještě asi minutu povařit.


Fotky receptu Ostružinový džem s rybízem:

Ostružinový džem s rybízem
Ostružinový džem s rybízem
Fotky vložil: Marci7 
Hodnocení receptu Ostružinový džem s rybízem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !