Použité suroviny receptu Ostrý džem z broskví a hroznového vína:
1 kg broskví
| 20 dkg hroznového vína
| asi 5 cm čerstvého zázvoru
| 40 dkg želírovacího cukru
| 1 lžička kyseliny citrónové
Postup přípravy receptu Ostrý džem z broskví a hroznového vína:
Broskve a víno spaříme vroucí vodou a oloupeme, rozkrojíme a zbavíme pecek a peciček. Ovoce nakrájíme na kousky. Zázvor oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Vše smícháme a asi 5 minut vaříme. Potom do ještě ne zcela rozvařené ovocné hmoty vmícháme želírovací cukr a kyselinu citrónovou a za stálého míchání vaříme ještě 4 minuty. Hotový džem nalijeme do sklenic a uzavřeme. Otočíme dnem vzhůru.
Fotky receptu Ostrý džem z broskví a hroznového vína:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!