Použité suroviny receptu Ovoce s kořeněným vínem :
šťáva a kůra z 1 pomeranče
| 1 vanilkový lusk
| 100 ml červeného portského vína
| 250 ml červeného vína
| 5 lžic cukru
| 1 tyčinka celé skořice
| 100 ml třešňovice
| 300 g bobulovitého ovoce (např. rybíz, borůvky, angrešt..)
| 1 lžička škrobové moučky
| 100 g kysané smetany
Postup přípravy receptu Ovoce s kořeněným vínem :
Pomerančovou kůru a šťávu smícháme s portským vínem a s 200 ml červeného vína, dření z vanilkového lusku, třešňovicí, cukrem a skořicí a uvedeme do varu. Přidáme ovoce a 3 minuty vaříme. Děrovanou lžící vybereme z vína ovoce a rozdělíme ho do 4 pohárů. V 50 ml svařeného vína rozpustíme škrobovou moučku, víno uvedeme opět do varu a necháme zahustit škrobem. Zahuštěné víno nalijeme přes jemné síto na ovoce. Do každého poháru dáme lžičku zakysané smetany a ozdobíme skořicovou tyčinkou a mátou.
Fotky receptu Ovoce s kořeněným vínem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!