Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ovocné řezy se smetanovou polevou

fotka Ovocné řezy se smetanovou polevou
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 18

Použité suroviny receptu Ovocné řezy se smetanovou polevou :

30 g másla  | 1 ks vejce  | špetka soli  | 20 g droždí  | 30 g cukru  | 125 ml mléka  | 300 g polohrubé mouky  | Obloha:  | 400 g drobného červeného ovoce (maliny, jahody, rybíz)  | 150 g cukru  | 1 ks meruňkový kompot  | 3 ks vejce  | 1 ks vanilkový cukr  | 400 g zakysané smetany  | 200 g měkkého tvarohu  | 100 g jader vlašských ořechů  | 1 balíček čiré dortové polevy

Postup přípravy receptu Ovocné řezy se smetanovou polevou :

Mléko ohřejeme a rozpustíme v něm máslo. Necháme zchladnout tak, aby tekutina byla mírně vlahá. V míse smícháme mouku, cukr, sůl, do směsi rozdrobíme droždí, přidáme mléko s máslem a vypracujeme těsto. Hladké těsto přikryjeme utěrkou a necháme nejméně 30 minut kynout.
Vykynuté těsto ještě jednou důkladně prohněteme, rozválíme na placku velikosti plechu a přeneseme na plech vytřený tukem nebo vyložený papírem na pečení. V případě potřeby těsto vytáhneme a urovnáme tak, aby kopírovalo rozměry plechu. Opět ho přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout asi 30 minut.
Zatím se věnujeme přípravě oblohy. Meruňkový kompot necháme na sítu okapat, šťávu odložíme stranou. Připravíme si i drobné ovoce. Z vajec, cukru a vanilkového cukru ušleháme pěnu, do které přidáme zakysanou smetanu a tvaroh a vše promícháme, aby vznikla stejnorodá směs. Tu rovnoměrně rozetřeme na vykynuté těsto a poklademe na ni meruňky a drobné červené ovoce. Jádra vlašských ořechů posekáme nahrubo a posypeme jimi povrch koláče. Poté koláč vložíme do trouby předehřáté asi na 180 stupňů C a pečeme asi 40 minut.
Po vyjmutí z trouby koláč necháme trochu vychladnout a zatím si připravíme čirou dortovou polevu dle návodu na obalu. Místo vody však použijeme šťávu z meruňkového kompotu, kterou jsme si na začátku dali stranou. Je-li jí málo, doplníme samozřejmě vodou na požadované množství. Polevu rozetřeme ještě na vlahý koláč a celý moučník necháme vychladnout.



Fotky receptu Ovocné řezy se smetanovou polevou :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Ovocné řezy se smetanovou polevou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !