Postup přípravy receptu Ožralé kuřátko:
Vememe kuře, omyjeme, osolíme.
máte - li nějaký oblíbený recept na potírání omáčkou, klidně přeskočte následující řádky a udělejte si jí po svém. Kdo se chce nechat vést tak na pánvi prohřejte popsané ingredience (kromě kuřete, soli a plechovky:-))
Kuře nyní vložíme do misky, zalijeme nálevem a necháme cca 1 hodinu nasáknout nálev pod kůži. Předem varuji, kdo chce kůžičku pěkně křupavou, měl by se vyvarovat medu.
o hodinu později:
Vezmeme plechovku piva, otevřeme a asi 1 deci upijeme a poté ostrým nožem uděláme dva další otvory. Plechovku dejte na plech, podložte nejlépe pečícím papírem. Vezměte kuře a posaďte jej na plechovku s pivem.
Pečeme při 180 stupňů asi 35 minut
A nyní proč má vlastně kuře tu plechovku zaraženou tam kde jí má zaraženou?
Pivo důsledkem tepla začne vzlínat a vytvoří uvnitř kuřete atmosféru pohody, jak už to jen pivo dokáže, postupně vyvzlíná do masa, díky čemuž je poté maso šťavnaté a křehké. Prostě úžasná pochoutka...