Použité suroviny receptu Palačinky plněné křupavou zeleninou:
300 ml mléka
| 2 vejce
| 250 g celozrnné pšeničné mouky
| 1 / 2 sáčku prášku do pečiva bez fosfátů
| olej
| 2 lžíce másla
| 1 větší mrkev
| 1 kedlubna
| 2 lžíce jemně posekané zelené petrželky
| Solčanka
Postup přípravy receptu Palačinky plněné křupavou zeleninou:
Mléko smícháme s vejci, solí, celozrnnou moukou a práškem do pečiva. Vymícháme hladké těsto, z kterého pečeme na rozehřátém oleji tenké palačinky z obou stran.
Příprava náplně:
Na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev a kedlubnu. Ochutíme Solčankou a přidáme sekanou petrželovou nať. Podusíme asi 3 minuty pod pokličkou a touto zeleninovou směsí plníme palačinky.