Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Palačinky s hovězím a špenátem

fotka Palačinky s hovězím a špenátem
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Palačinky s hovězím a špenátem:

800 g mletého hovězího  | 1 200 g špenátového protlaku  | 4 větší cibule  | 2 paličky česneku  | 1l mléka  | 10 vajec  |  hladká mouka  |  olej na smažení  |  pepř černý mletý, sůl

Postup přípravy receptu Palačinky s hovězím a špenátem:

Česnek rozebereme na stroužky a vložíme do misky s vodou, bude se nám lépe loupat.

Cibulku nasekáme nadrobno a osmahneme dozlatova, přidáme mleté maso, rozmícháme, vysmahneme do tuku a mírně osmažíme. Přidáme protlak a zvolna dusíme v nepřiklopené nádobě až získáme směs prakticky bez volné tekutiny. Osolíme, opepříme a necháme dusit. Dlouhá doba dušení je nutná, protože se tak "přetrhne" travní chuť špenátu (spousta lidí nejí špenát jen proto, že jej nikdy nedostali správně upravený).

Z 1 litru mléka, 10 žloutků, hladké mouky a trochy soli vymícháme hladké těsto. Množství mouky neuvádím úmyslně, neb každý ma svou hustotu těsta se kterou je zvyklý pracovat. Lijeme a smažíme co nejtenčí palačinky.

Oloupeme a nastrouháme česnek. Česnek strouhám na jemném struhadle, protože drtič je krajně neproduktivní mechanizace. Ve strouhání je fígl, nejdříve, dokud se dá stroužek dobře držet, rozstrouháme spodní, nejtvrdší část stroužku, pak jej sklopíme na bok a rozstrouháme zbytek. Někdo tvrdí, že drtičem se česnek ničí, mám za to, že je to pověra. Česnek vmícháme do špenátu a odstavíme.

Palačinky mažeme směsí, zarolujeme a natěsno vyskládáme na pekáč. Bílek zbylý od palačinek osolíme a rozkvrláme, tak, aby z něj byla co možná homogenní tekutina, kterou zalijeme palačinky v pekáči. V troubě rozehřáté na 200 stupňů krátce zapečeme, aby se bílek srazil, tedy 15 - 20 minut.

Jedná se o velmi syté jídlo. Recept je variací na palačinky se špenátem popsané např. v Úsporné kuchařce Anuše Kejřové. Jsem přesvědčen, že nápad "nastavit" špenát masem věci prospěl. Příprava je velmi pracná, ale výsledek stojí za to.


Fotky receptu Palačinky s hovězím a špenátem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Palačinky s hovězím a špenátem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !