Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.10. 2018
Dnes má svátek Havel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Pálivá kachna

fotka Pálivá kachna
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Pálivá kachna:

800 g kachních prsou  | 6 lžic rýžového vína  | 3 lžičky tmavé sójové omáčky  | špetka cayenského pepře  | 3 lžičky ústřicové omáčky  |  olej na smažení nebo máslo  | 2 velké mrkve  | 1 svazek zelené cibulky  | 50 g čerstvého zázvoru  | 1 chilli paprička  |  sůl

Postup přípravy receptu Pálivá kachna:

Kůži na prsíčkách ostrým nožem opatrně několikrát nařízneme. Dáváme pozor, abychom neprořízli i maso. Rýžové víno promícháme se sójovou a ústřicovou omáčkou a nalijeme na kachní prsa. Maso vložíme do chladničky a asi dvě hodiny necháme marinovat. Do rozehřátého oleje položíme porce kachny (kůží nahoru) a zvolna je asi 8 minut pečeme, aby se vypeklo sádlo. Pak prsíčka otočíme a opečeme i z druhé strany. Nakonec je i s výpekem přendáme do pekáčku, poprášíme cayenským pepřem a v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia necháme přibližně 15 minut dopéct. Mrkve očistíme a škrabkou na brambory nakrájíme na dlouhé tenké "hobliny". Cibulky očistíme. Bílé konce nakrájíme na kolečka, zelenou nať na delší špalíčky. Zeleninu velmi krátce orestujeme na rozehřátém oleji na pánvi. Osolíme ji podle chuti a odstavíme. Maso přendáme na talíř. Výpek přelijeme do kastrůlku a rozředíme zbylou marinádou. Pak vmícháme nastrouhaný zázvor. Chceme-li mít omáčku ostřejší, přidáme chilli papričku. Šťávu krátce povaříme a odstavíme. Prsa nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s orestovanou zeleninou.


Fotky receptu Pálivá kachna:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pálivá kachna
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zlaťáky