Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vybírat sluneční brýleJak vybírat sluneční brýle Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 26.04. 2018
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Panenka Majdalenka

fotka Panenka Majdalenka
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Panenka Majdalenka:

600 g vepřové panenky  |  olej  |  steakové koření  | 200 g žampionů  | 200 g šunky  | 2 lžic smetany

Postup přípravy receptu Panenka Majdalenka:

Vepřovou panenku nakrájíme na kolečka silná asi 2 cm. Lehce poklepeme tupou stranou nože, posypeme steakovým kořením (dost - asi 1/2 lžičky na jeden kousek masa) a potřeme olejem. Naskládáme do hlubší misky, zakryjeme potravinářskou fólií a uložíme na několik hodin (i na noc) do chladna.
Vlastní příprava jídla je rychlá, doporučuji začít přílohou. Hranolky jsou to nejjednodušší - můžeme je připravit v troubě nebo ve fritovacím hrnci. Potom si nakrájíme šunku na široké proužky a žampiony na plátky. Můžeme použít také konzervované žampiony. Na pánvi rozpálíme olej a na něm orestujeme šunku. Předáme na zahřátý talíř a na zbytku oleje orestujeme žampïony. Předám opět na zahřátý talíř a přikryjeme, aby obojí zůstalo teplé. Na pánev přidáme olej, rozpálíme a prudce na něm opečeme kousky masa po obou stranách. Do zbylého výpeku přidáme několik lžic smetany (může být i rostlinná) a promícháme. Odstavíme ze zdroje tepla.
Na talíři přidáme k přílože nejdříve šunku a žampiony, na ně položíme na každou porci 2 kousky masa a pokapeme ho lžící omáčky. Poznámka: Základem chuti je zde pouze steakové koření (Kotányi). Dává se ho opravdu dost. Jeho pikantní chuť se prolíná nejen masem, ale i jednoduchou omáčkou. Maso se nesolí a uvnitř zůstává měkké a krásně růžové.


Fotky receptu Panenka Majdalenka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Panenka Majdalenka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !