Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Panenka Majdalenka

fotka Panenka Majdalenka
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Panenka Majdalenka:

600 g vepřové panenky  |  olej  |  steakové koření  | 200 g žampionů  | 200 g šunky  | 2 lžic smetany

Postup přípravy receptu Panenka Majdalenka:

Vepřovou panenku nakrájíme na kolečka silná asi 2 cm. Lehce poklepeme tupou stranou nože, posypeme steakovým kořením (dost - asi 1/2 lžičky na jeden kousek masa) a potřeme olejem. Naskládáme do hlubší misky, zakryjeme potravinářskou fólií a uložíme na několik hodin (i na noc) do chladna.
Vlastní příprava jídla je rychlá, doporučuji začít přílohou. Hranolky jsou to nejjednodušší - můžeme je připravit v troubě nebo ve fritovacím hrnci. Potom si nakrájíme šunku na široké proužky a žampiony na plátky. Můžeme použít také konzervované žampiony. Na pánvi rozpálíme olej a na něm orestujeme šunku. Předáme na zahřátý talíř a na zbytku oleje orestujeme žampïony. Předám opět na zahřátý talíř a přikryjeme, aby obojí zůstalo teplé. Na pánev přidáme olej, rozpálíme a prudce na něm opečeme kousky masa po obou stranách. Do zbylého výpeku přidáme několik lžic smetany (může být i rostlinná) a promícháme. Odstavíme ze zdroje tepla.
Na talíři přidáme k přílože nejdříve šunku a žampiony, na ně položíme na každou porci 2 kousky masa a pokapeme ho lžící omáčky. Poznámka: Základem chuti je zde pouze steakové koření (Kotányi). Dává se ho opravdu dost. Jeho pikantní chuť se prolíná nejen masem, ale i jednoduchou omáčkou. Maso se nesolí a uvnitř zůstává měkké a krásně růžové.


Fotky receptu Panenka Majdalenka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Panenka Majdalenka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !