Použité suroviny receptu Pangasius s paprikovou omáčkou:
800 g pangasia
| sůl
| pepř
| šťáva z citronu
| 400 g špenátu
| 3 lžíce olivového oleje
| 1 šalotka
| 50 g anglické slaniny
| 80 g sušených rajčat
| 2 lžíce piniových oříšků
| OMÁČKA:
| 1 červená paprika
| 1 chilli paprička
| 3 stroužky česneku
| 1 lžíce olivového oleje
| 80 ml vinného octa
| šťáva z limetky
| 2 lžíce cukru
Postup přípravy receptu Pangasius s paprikovou omáčkou:
Filety osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a nechte chvilku odležet v chládku. Papriku a chilli papričku nakrájejte na malé kostičky. Nasekaný česnek osmahněte na oleji, přidejte nakrájené papriky a zalijte vinným octem. Přidejte 200 ml vody, šťávu z limetky, oslaďte a svařte na polovinu. Špenát properte a nechte okapat. Na troše oleje orestujte nakrájenou šalotku se slaninou a přidejte sušená rajčata, pinie a zamíchejte. Nakonec přidejte špenát, promíchejte a krátce poduste. Filety opečte na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Hotové přendejte na talíře a doplňte omáčkou i špenátem.
Fotky receptu Pangasius s paprikovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!