Postup přípravy receptu Paprikáš s haluškami:
Maso propláchneme, osušíme a nakrájíme na medailonky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a v něm maso po obou stranách opečeme, dáme ho na talíř a do stejného oleje dáme zpšnit cibuli. Poté stáhneme z plamene, přisypeme papriku, podlijeme vodou a dáme zpátky maso. Dusíme 15 minut. Ke šlehačce přisypeme 2 lžíce hladké mouky a přimícháme do omáčky. Vaříme dalších 15 minut. Hotovou omáčku stáhneme z plamene a vmícháme zakysanou smetanu. HALUŠKY: Do mísy dáme mouku, vajíčko rozmícháme ve studené vodě, přidáme do mouky a vypracujeme těsto. Ve velkém hrnci přivedeme k varu 2 litry studené vody, těsto nabíráme lžící a kávovou lžičkou z něj odkrajujeme do vody malé kousky- halušky. Vaříme pod malým varem, dokud nevyplavou na porch. Pak je scedíme a polijeme omáčkou.