Postup přípravy receptu Paprikové karbanátky s bylinkovým máslem:
Brambory uvaříme, jak jsme zvyklí, poté je rozmačkáme. Cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Papriku zbavíme jadřince a nasekáme najemno. Brambory, cibuli a papriku smícháme s mletým masem, 1/8 l vody, vejcem a kořením. Propracujeme a dochutíme.
Ze směsi uděláme osm placiček, které potřeme olejem a zabalíme do alobalu. Grilujeme na grilovacím roštu.
Česnek oloupeme, jemně nakrájíme, posypeme trochu solí a utřeme. Smícháme s máslem a petrželkou, ochutíme worcestrem a citronem, ze kterého vymačkáme čerstvou šťávu.
Alobal rozbalíme a paprikové karbanátky podáváme, na každý dáme kousek bylinkového másla. Vhodnou přílohou jsou brambory.