20 žampionů
| 2 vejce
| 60 g rajského protlaku
| 40 g cibule
| trochu másla
| trochu tuku
| podle potřeby strouhaný parmezán
| trochu citrónové šťávy
| trochu pepře
| trochu soli
| podle potřeby zelená petrželka
Postup přípravy receptu Parmezánové žampiony:
U očištěných a omytých žampiónů oddělíme hlavičky, které oloupeme. Nadrobno nakrájenou cibulku osmažíme na tuku do zlatova, přidáme na kostičky nakrájené nožičky žampiónů, sůl, pepř a dusíme do měkka. Potom přidáme rajský protlak a dusíme tak dlouho, až se šťáva odděluje od tuku. Tuto směs zalijeme rozmíchanými vejci a na prudkém ohni za stálého míchání necháme srazit. Do této náplně zamícháme nasekanou petrželku a plníme jí žampiónové hlavičky. Plněné žampióny posypeme strouhaným parmezánem, vložíme do pekáčku s roztaveným máslem náplní nahoru a pečeme v troubě do zlatova. Podáváme polité máslem z pečení s kolečkem citrónu (nebo pokapané citrónovou šťávou) a bílým pečivem.
Fotky receptu Parmezánové žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!