Použité suroviny receptu Paštičky s chřestovým ragú:
500 g chřestu
| 300 g telecího masa
| 2 cibule
| 2 mrkve
| 3 lžíce oleje
| 2 lžíce kaparů
| 110 ml smetany
| 150 ml zakysané smetany
| 8 paštiček z listového těsta (hotový výrobek)
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Paštičky s chřestovým ragú:
1. Chřest oloupeme a nakrájíme na kousky dlouhé 4 cm. Vaříme je asi 10 min, v osolené vodě, scedíme a přitom zachytíme 250 ml tekutiny.
2. Maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. Cibuli a mrkev oloupeme, mrkev omyjeme a obojí rozkrájíme na kostičky. Rozehřejeme olej a maso na něm opečeme. Přidáme cibuli a mrkev, osmahneme. Vmícháme kapary, sladkou a zakysanou smetanu. Ragú asi 15 min. podusíme.
3. Mezitím předehřejeme troubu na 175 °C. Pak v ní asi 5 minut rozpékáme paštičky. Do omáčky přidáme chřest a krátce ohřejeme. Ragú osolíme a opepříme a naplníme jím paštičky. Okamžitě podáváme.
Fotky receptu Paštičky s chřestovým ragú:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!