Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Paštika z divokého králíka

fotka Paštika z divokého králíka
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 160 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Paštika z divokého králíka:

1,5 kg králíka-zajíce  | 300 g vepřové krkovičky  | 250 g soleného bůčku  | 200 g syrového vepřového hřebetního sádla  | 1 dcl bílého vína  | 3 lžíce oleje  | 0,5 cl koňaku  | 1 bobkový list  | dle chuti: tymián, hřebíček a skořice  | dle chuti: muškátový oříšek, pepř a sůl

Postup přípravy receptu Paštika z divokého králíka:

Králíka o váze asi 1,5 kg vykostíme ostrým, špičatým nožem a rozkrájíme na menší kousky. 300 g vepřové krkovičky a 250 g soleného bůčku nakrájíme na proužky, smícháme s králíkem, osolíme, opepříme, zalijeme 1 dl suchého bílého vína, 3 lžícemi oleje a skleničkou koňaku, promícháme a dáme asi na 6-8 hodin do chladna rozležet (ne do ledničky), občas směs promícháme.

Potom 2x umeleme všechno maso z marinády, nejdřív na hrubo, pak jemně, přidáme lžičku tymiánu, lžičku čtvera koření (quatre épices – u nás nahrazujeme směsí pepře, hřebíčku, muškátu, oříšku a skořice) a usazeninu z marinády. Promíchanou směs ochutnáme, je-li dost výrazná a podle chuti ještě přisolíme nebo přikořeníme.

Varnou misku vyložíme tence nakrájenými plátky syrového vepřového hřbetního sádla, které můžeme trochu rozmačkat válečkem, naplníme masovou směsí, navrchu přikryjeme zase plátky sádla, na které položíme 3 bobkové listy. Mísu postavíme do vodní lázně (má být asi 3-4 cm ponořená a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C. Vaří se asi 1 a 1/4 hodiny, pak troubu vypneme, pootevřeme a zakrytou mísu necháme vychladnout.

Potom sundáme pokličku, paštiku pokryjeme prkénkem, které zatížíme, aby paštika úplně vychladla ponořená ve vlastní šťávě. Po dalších 48 hodinách podáváme.


Fotky receptu Paštika z divokého králíka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Paštika z divokého králíka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !