Postup přípravy receptu Paštikový chlebíček:
Maso a salám nakrájíme na kostky a dvakrát umeleme na masovém mlýnku. Přidáme dvě rozšlehaná vejce, hořčici, zelený a cayenský pepř, majoránku, utřený česnek, sůl, koriandr, citronovou kůru, rum, nasekanou nať a důkladně promícháme. Chlebíčkovou formu vyložíme dvěma třetinami rozváleného těsta tak, aby okraje přečnívaly. Polovinu masové náplně rozetřeme na těsto, doprostřed vtlačíme celé olivy obalené v plátcích šunky a přikryjeme zbylou náplní. Okraje těsta přeložíme přes náplň, přikryjeme zbývající třetinou rozváleného těsta a přitiskneme. Potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme různými tvary vykrojenými ze zbylého těsta. V troubě vyhřáté na 180 C pečeme asi 50 minut. Paštikový chlebíček necháme vychladnout do druhého dne, nakrájíme a podáváme s libovolnou omáčkou.