Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 20.06. 2019
Dnes má svátek Květa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Paví oko

fotka Paví oko
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Paví oko:

3 vejce  | 60 g cukru  | 50 g plohr. mouky  |  ořechová hmota:  | 3 vejce  | 90 g cukru  | 60 g ml. oříšků  | 40 g strouhanky  | 1/2 prášku do pečiva  | 1 vrchovatá lžička kakaového prášku  | 1 lžíce rumu  |  dále:  |  marmeláda  |  čokoládová poleva

Postup přípravy receptu Paví oko:

Nejdřív připravíme roládu. Celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Zlehka vmícháme mouku a těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Rychle upečeme (200°C cca 6-7 minut). Horký plát těsta vyklopíme na vál, sloupneme papír, potřeme marmeládou a pevně srolujeme.
Na ořechovou hmotu opět ušleháme vejce s cukrem do husté světlé pěny. Zlehka vmícháme ořechy smíchané se strouhankou, kakaem a práškem do pečiva. Nakonec vmícháme rum.
Formu na srnčí hřbet vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme do ní asi polovinu ořechové hmoty, na ni položíme roládu a zalijeme zbytkem. Povrch uhladíme a celé vložíme do trouby vyhřáté na 180-190°C. Pečeme cca 20 minut.
Upečený moučník opatrně vyklopíme z formy a po vychladnutí polijeme polevou, případně ještě posypeme mletými ořechy.
V původním receptu se v obou případech šlehají žloutky s cukrem a bílky zvlášť. Dělala jsem dvakrát, poprvé přesně podle receptu, podruhé takto a nevidím rozdíl.


Fotky receptu Paví oko:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Paví oko
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !