Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 150 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem:
1 husa
| dle potřeby: tlučený kmín, voda
| Dušené červené zelí:
| 2 cibule
| 30 g sádla
| 600 g červeného hlávkového zelí
| dle chuti: tlučený kmín, sůl, cukr, ocet
| Bramborový knedlík:
| 500g brambor vařených ve slupce
| 100g hrubé mouky
| 50 g krupice
| 1 vejce,
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem:
Vykuchanou a omytou husu dobře nasolíme den předem. Před přípravou ji potřeme tlučeným kmínem, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a upečeme do měkka. Dušené červené zelí: V rozehřátém sádle zpěníme drobně nakrájenou cibulí, přidáme očištěné zelí nakrájené na tenké nudličky, trochu podlijeme vodou, posypeme tlučeným kmínem, osolíme a přiklopené dusíme do měkka. Nakonec zelí ochutíme cukrem a octem. Bramborový knedlík: Brambory oloupeme, umeleme nebo rozmačkáme, přidáme mouku, krupici, vejce, sůl a vypracujeme těsto. Z těsta utvoříme váleček, vložíme do vařící osolené vody a vaříme asi 20 minut.
Fotky receptu Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!