Postup přípravy receptu Pečená kachna s jedlými kaštany:
Očištěnou a omytou kachnu osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a vložíme do předehřáté trouby a za občasného potírání výpečkem pečeme do poloměkka. (prvních cca 60 minut přikrytou dalším plechem) Mezitím si nakrájíme jablka na osminky a červenou cibuli na malé kostičky, oloupeme kaštany. Když je kachna poloměkká (cca za 90 minut), přidáme k ní nakrájená jablka, cibuli, a oloupané kaštany. Zalijeme jablečnou šťávou, bílým vínem a dopečeme za podlévání doměkka. Kachnu podáváme s vařenými nebo šťouchanými brambory nebo pro větší jedlíky, kteří po svátečním hodování zakončeném spoustou sladkostí ještě mohou, s knedlíkem a dušeným zelím. Zapíjíme vínem nebo - jak se u kachny sluší a patří - pivem.