Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pečené jablko na pěně svařeného vína

fotka Pečené jablko na pěně svařeného vína
Vložil:
Porcí:3
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Pečené jablko na pěně svařeného vína:

40 g sultánek  | 3 ks jablka  | 2 lžíce tuzemáku  | 40 g vlašských ořechů  | 2 lžíce medu  |  skořice  | 20 g másla  | 20 g cukru krupice  | 0,1 l svařeného vína  |  badyán

Postup přípravy receptu Pečené jablko na pěně svařeného vína:

Použijeme trochu větší jablko kyselejší chuti. Do misky vložíme sultánky a zalijeme vroucí vodou a necháme 5 minut nabobtnat. Omyjeme jablka, usušíme a utřeme do sucha. Odkrojíme asi 2 cm vrch každého jablka a zbylou část vyhloubíme lžičkou na čaj tak, abychom jablka neprotrhli (zachováme sílu stěny asi 1 cm) a aby při pečení nepraskla. Z vydlabané jablečné hmoty odstraníme obal jader i samotná jádra. Hmotu nasekáme a vložíme do misky. Sultánky omyjeme v sítu, přidáme k nasekané jablečné hmotě a smícháme s tuzemákem.
Nasekáme na drobno vlašské ořechy a smícháme se sultánkami. Přidáme med a skořici a vše důkladně promícháme. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Vydlabané jablka naplníme připravenou směsí a zakryjeme odříznutou jablečnou pokličkou.
Máslo rozdělíme na 4 díly a na každé jablko vložíme jeden díl. Zbylé máslo použijeme k vymazání fólie na pečení. Jablka zabalíme do fólie a vložíme do předehřáté trouby na 180 °C (se vzduchovým oběhem 160 °C) a pečeme asi 20 -25 minut na středním patře. Čas pečení je závislý na velikosti jablka.
Pěna svařeného vína: do misky vložíme žloutek a cukr, rozmícháme a přilijeme připravené svařené víno.
Do hrnce nalijeme trochu vody a na hrnec posadíme misku. Vodu zahřejeme na střední teplotu, ale nenecháme vařit aby nedošlo ke zdrcnutí žloutku. Přitom směs svařeného vína, žloutku a cukru intenzivně šleháme metlou až do vzniku husté pěny. Můžeme též použít ručního mixéru.
Pěnu nalijeme na talíř, vložíme pečená jablka, ozdobíme badyánem a podáváme.


Fotky receptu Pečené jablko na pěně svařeného vína:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pečené jablko na pěně svařeného vína
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !