Postup přípravy receptu Pečené kuře s jarní zeleninou:
Troubu předehřejeme na 170 °C.
Celé kuře omyjeme a otřeme kuchyňským papírem dosucha. Kuře přelijeme francouzskou zálivkou, kterou rozetřeme po celém kuřeti. Poté jej osolíme, posypeme kořením na pečené kuře a trochu opepříme. Kuře položíme do pekáče nebo zapékací misky a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme přibližně hodinu.
Do misky vsypeme mraženou jarní zeleninu, zalijeme smetanou, dolijeme zbytek francouzské zálivky a přidáme vajíčka. Omáčku osolíme, opepříme a vše promícháme. Necháme ji stranou odstát.
Zatím si připravíme smetanovou kaši. Brambory oloupeme, nakrájíme a vsypeme do vroucí osolené vody. Brambory uvaříme doměkka, můžeme je lehce rozvařit. V kastrůlku ohřejeme mléko, smetanu, vegetu, máslo a trochu muškátového oříšku.
Po hodině pečení přidáme ke kuřeti připravenou zeleninu. Sypeme ji kolem kuřete. Pak vše pečeme ještě asi 20 - 30 minut.
Mezitím si ušťoucháme brambory spolu s mlékem na kaši. Hrnec zabalíme do utěrky a uložíme na teplém místě.
Pečené kuře naporcujeme a servírujeme s jarní zeleninou a smetanovou kaší.