Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pečené lilkové závitky

fotka Pečené lilkové závitky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Pečené lilkové závitky:

2 velké dlouhé lilky  | 250 g mozzarelly,  | 2 rajčata  | 16 velkých bazalkových lístků,  |  olivový olej  |  sůl, pepř  | Zálivka:  | 4 lžíce olivového oleje  | 1 lžička balzamikového octa  | 1 lžíce rajčatového protlaku  | 1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu Pečené lilkové závitky:

Odstraňte stopky lilků a nakrájejte je podélně na tenké plátky – cílem je získat 16 plátků mimo prvního a posledního okrajového (každý asi půl centimetru silný). Použijte dlouhý ostrý nůž nebo kráječ zeleniny.

Osolenou vodu ve velkém hrnci přiveďte do varu a vařte plátky lilku asi 2 minuty, aby změkly. Slijte vodu a osušte jednotlivé plátky papírovou utěrkou.

Mozzarellu nakrájejte na osm plátků. Každé rajče rozkrojte na osm plátků mimo obou okrajových.

Vezměte dva plátky lilku a položte je na pečící plech křížem. Do středu dejte plátek rajčete, osolte, opepřete, přidejte lístek bazalky následovaný plátkem mozzarelly, další lístek bazalky, plátek rajčete a další koření.

Konce lilku přeložte přes náplň a vytvořte úhledný balíček. Vytvořte takto osm balíčků a nechte odpočinout 20 minut v chladu.

Na přípravu rajčatové zálivky ušlehejte olivový olej, ocet, rajčatový protlak a citronovou šťávu. Osolte a opepřete.

Předehřejte troubu na 180 °C. Balíčky pomažte olivovým olejem a pečte asi 5 minut z každé strany do zlatova. Podáváme horké se zálivkou, posypané piniovými oříšky a zdobené bazalkou.

TIP: Mozzarellu je možné nahradit kozím sýrem a do každého balíčku přidat jednu ančovičku (jen pro silné nátury).


Fotky receptu Pečené lilkové závitky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pečené lilkové závitky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice