Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Čas malinČas malin Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.08. 2018
Dnes má svátek Jáchym
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Pečený bažant nadívaný kaštany, rýží a borůvkami

fotka Pečený bažant nadívaný kaštany, rýží a borůvkami
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++-_______
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Pečený bažant nadívaný kaštany, rýží a borůvkami:

dle chuti: petrželka  | 120 g máslo  | dle chuti: pepř mletý a sůl  | 150 g borůvky mražené  | 200 g rýže  | 100 g kaštany  | 1 ks cibule  | 2 ks bažant  | 60 g cukr moučka

Postup přípravy receptu Pečený bažant nadívaný kaštany, rýží a borůvkami:

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Kaštany zalijeme vařící vodou tak, aby byly ponořené, a zakryté je necháme 8 minut vařit, až změknou, ale nedrolí se. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli doměkka. Přidáme borůvky nebo černý rybíz a cukr a dusíme pár minut. Pak pánev odstavíme z plamene. Kaštany necháme okapat, nasekáme je a přidáme k borůvkám. Do této směsi vmícháme uvařenou rýži, může být i planá, petrželku, sůl a trošku pepře.Po obou stranách prsíček vsuneme pod kůži plátek vychlazeného másla a naplníme je nádivkou. Otevřené konce zajistíme jehlicí a povrch bažantů potřeme ještě máslem. Oba bažanty položíme prsíčky k sobě na veliký pekáč a pečeme je asi 20 minut. Mezitím nasypeme brambory do kastrolu, zalijeme vodou, uvedeme do varu a okamžitě slijeme. Teplotu v troubě zvýšíme na 200 stupňů. Pekáč vyndáme a oba bažanty obrátíme prsíčky dolů. Přelijeme je vypečenou šťávou, kolem rozložíme brambory a cibuli a znovu přelijeme. Pekáč dáme znovu do trouby a pečeme asi 20 minut. Bažanty pak otočíme na záda, přidáme cukety a zeleninu i drůbež přelijeme vypečenou šťávou. Pečeme dalších 20 minut, pak ještě zvýšíme teplotu a znovu přelijeme, poté znovu pečeme než se maso dopeče a zelenina zezlátne. Bažanty přeložíme na mísu, vyjmeme jehlice a kolem bažantů rozložíme zeleninu. Z vypečené šťávy opatrně sebereme tuk a přidáme do ní víno. Uvedeme do varu a mícháme, abychom uvolnili připečené kousky masa a zeleniny. Prudkým varem povaříme několik minut a odpaříme omáčku tak na třetinu. Omáčkou buď bažanty přelijeme, nebo jí podáváme zvlášť.



Fotky receptu Pečený bažant nadívaný kaštany, rýží a borůvkami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pečený bažant nadívaný kaštany, rýží a
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !