Borůvky - víte o nich všechno?Borůvky - víte o nich všechno? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Ostružiny - pro pochutnání i zdravíOstružiny - pro pochutnání i zdraví Čas malinČas malin
Chytrá Žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 29.07. 2014
Dnes má svátek Marta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
Nejčtenější články
ZAJÍMAVÉ TIPY
Jak zdravě zhubnout? Nechte si vytvořit dietní plán – dietní jídelníček na hubnutí výživovými poradci centra Wellnessia. Nabízíme lázeňské a wellness pobyty pro vaši relaxaci.

Pečený jehněčí hřbet s rozmarýnem

fotka Pečený jehněčí hřbet s rozmarýnem
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Pečený jehněčí hřbet s rozmarýnem:

1 000 g jehněčího hřbetu  | dle chuti: sůl a čerstvě mletý pepř  | 4 lžíce olivového oleje  | z 1/2 citronu šťáva  | 4 stroužky prolisovaného česneku  | 1 lžíce jemné francouzské hořčice  | 1 svazek čerstvého rozmarýnu  | 1 lžíce másla  | dle potřeby: ovoce na ozdobu

Postup přípravy receptu Pečený jehněčí hřbet s rozmarýnem:

V misce promícháme většinu olivového oleje, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a hořčici. Jehněčí hřbet odblaníme, odřízneme lůj a očistíme vršky žeberních kostí. Maso osolíme, opepříme, potřeme připravenou směsí a povrch obalíme v nahrubo posekaném rozmarýnu a necháme asi půl hodiny odležet. Mezitím si předehřejeme troubu na 220 °C. Maso vložíme do pekáče se zbylým olejem a zprudka v troubě zapečeme. Snížíme teplotu na 180 °C, podlijeme trochou vody, přiklopíme poklicí a pečeme asi hodinu. Během pečení podle potřeby podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Když je maso měkké, sundáme poklici a dopečeme na barvu. Měkké maso vyjmeme, necháme chvíli odpočinout a šťávu zjemníme máslem a dochutíme solí a pepřem. Při podávání maso porcujeme po dvou žebírkách a podáváme se šťávou, různě upravenými bramborami, popřípadě ozdobíme ovocem.

Fotky receptu Pečený jehněčí hřbet s rozmarýnem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pečený jehněčí hřbet s rozmarýnem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


 
Název diskuze Poslední reakce Kategorie Reakcí
29.07.2014 20:40 hod. Zábava a koníčky 9910
29.07.2014 20:39 hod. Zábava a koníčky 9581
29.07.2014 20:37 hod. Soukromá 106973
29.07.2014 20:32 hod. Ostatní 48964
29.07.2014 20:24 hod. Zábava a koníčky 7812
29.07.2014 20:23 hod. Zábava a koníčky 291
29.07.2014 20:21 hod. Zábava a koníčky 404
29.07.2014 20:20 hod. Soukromá 8065
29.07.2014 20:20 hod. Zábava a koníčky 94113
29.07.2014 20:19 hod. Zábava a koníčky 404330
...další diskuze
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip
Spodní prádlo Astratex.cz - Vyberte si ty nejlepší kousky z kolekce spodního prádla 2013 ještě dnes!
Získejte prestižní titul MBA, který Vám otevře dveře k rozvoji Vaší další kariéry.
Láká Vás dovolená v řecku? Zkuste specialistu na řecko – Greece-tours.cz
NAVŠTIVTE NÁS ...
ODKAZY PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PARTNEŘI KONTAKT REKLAMA  © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !