Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Medvědí česnek pro medvědí zdravíMedvědí česnek pro medvědí zdraví Soutěžní show Nejlíp vaří moje máma na TV NovaSoutěžní show Nejlíp vaří moje máma na TV Nova Dětský den 2015 - kam vyrazit na akce a soutěže pro dětiDětský den 2015 - kam vyrazit na akce a soutěže pro děti
Chytrá Žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.05. 2015
Dnes má svátek Viola
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Pečený jehněčí hřbet s rozmarýnem

fotka Pečený jehněčí hřbet s rozmarýnem
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 15

Použité suroviny receptu Pečený jehněčí hřbet s rozmarýnem:

1 000 g jehněčího hřbetu  | dle chuti: sůl a čerstvě mletý pepř  | 4 lžíce olivového oleje  | z 1/2 citronu šťáva  | 4 stroužky prolisovaného česneku  | 1 lžíce jemné francouzské hořčice  | 1 svazek čerstvého rozmarýnu  | 1 lžíce másla  | dle potřeby: ovoce na ozdobu

Postup přípravy receptu Pečený jehněčí hřbet s rozmarýnem:

V misce promícháme většinu olivového oleje, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a hořčici. Jehněčí hřbet odblaníme, odřízneme lůj a očistíme vršky žeberních kostí. Maso osolíme, opepříme, potřeme připravenou směsí a povrch obalíme v nahrubo posekaném rozmarýnu a necháme asi půl hodiny odležet. Mezitím si předehřejeme troubu na 220 °C. Maso vložíme do pekáče se zbylým olejem a zprudka v troubě zapečeme. Snížíme teplotu na 180 °C, podlijeme trochou vody, přiklopíme poklicí a pečeme asi hodinu. Během pečení podle potřeby podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Když je maso měkké, sundáme poklici a dopečeme na barvu. Měkké maso vyjmeme, necháme chvíli odpočinout a šťávu zjemníme máslem a dochutíme solí a pepřem. Při podávání maso porcujeme po dvou žebírkách a podáváme se šťávou, různě upravenými bramborami, popřípadě ozdobíme ovocem.

Fotky receptu Pečený jehněčí hřbet s rozmarýnem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pečený jehněčí hřbet s rozmarýnem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !