Postup přípravy receptu Pečený králík s kůrčičkou:
Králičí maso protkneme několika proužky slaniny a osolíme. Zbytek slaniny pokrájíme nadrobno, rozškvaříme ji v hrnci a přidáme pokrájenou cibuli, česnek, koření a maso. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme. Občas podlijeme, přelijeme výpekem a obracíme. Když je maso téměř měkké tak poklici odstraníme a dopečeme odkryté, aby zezlátlo. Ke konci pečení potřeme stehna rozšlehaným vejcem, dáme zpět do trouby a pečeme až se vytvoří kůrčička. Pak stehna vyndáme, výpek přecedíme, zahustíme trochou mouky, podle potřeby rozředíme a provaříme. Šťávu zjemníme máslem, dokořeníme a přelijeme jí jednotlivé porce masa.
Doporučená příloha:
bramborové knedlíky a dušený špenát