Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pelejcká klobása

fotka Pelejcká klobása
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 160 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Pelejcká klobása :

Na 10 kg těsta klobás potřebujeme:  | 3 kg libového hovězího masa  | 3 kg libového vepřového masa  | 3 kg vepřových laloků nabo boku  | 5 g mletého pepře  | 5 g kmínu celého nebo drceného  | 5-10 g papriky sladké  | 5-10 g papriky pálivé  | 10-20 stroužků česneku  | 200 g pragandy (DSS=dusitanová solící směs)  | 2 dcl studené vody  |  vepřová střeva

Postup přípravy receptu Pelejcká klobása :

Hovězí maso (lze použít i prát)a naloupaný česnek semeleme na co nejjemnější desce,průměr 2 max 4 mm,vepřové maso semeleme na desce o průměru 8,10 nebo 12 mm ,nasypeme DSS a řádně promícháme,ve 2 dcl studené vody si rozmícháme zbylé koření a též řádně oběma rukama promícháme.Necháme 1-2 dny ležet v lednici.Pak narážíme do předem namočených(cca1 hod. ve vlažné vodě)vepřových střev.Udíme v předem vyhřáté udírně při teplotě 75 °C po dobu 4-5 hodin do kaštanové barvy.Po vyuzení chladíme 5 min. studenou vodou.


Fotky receptu Pelejcká klobása :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pelejcká klobása
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !