Použité suroviny receptu Penne s kapary a olivami:
1 cibule
| 4 sardinkové řezy v oleji
| feferonka
| 30 g kaparů
| 100 g oliv bez pecek
| 50 g tvrdého sýra
| 2 lžíce olivového oleje
| 2 lžíce rajčatového protlaku
| 1 lžíce octa balsamico
| 1 konzerva loupaných rajčat
| 100 ml zeleninového vývaru (bujón)
| sůl
| pepř
| 400 g těstovin (penne)
Postup přípravy receptu Penne s kapary a olivami:
V hrnci rozehřejeme olivový olej, cibuli a česnek nakrájíme a orestujeme na oleji. Potom přidáme sardinky, nakrájenou feferonku nebo chilli papričku a dále restujeme. Po chvíli vmícháme rajčatový protlak, zalijeme octem balsamico a nakonec do směsi přidáme celou konzervu loupaných rajčat i se šťávou. Rajčata lehce pomačkáme vidličkou nebo vařečkou. Přilijeme zeleninový vývar a podle chuti osolíme a opepříme. Tuto rajčatovou omáčku vaříme za občasného promíchání na velmi mírném plameni asi 10 - 12 minut. Během vaření omáčky uvaříme těstoviny v osolené vodě s trochou tuku nebo oleje doměkka a scedíme. Po 10 minutách do omáčky vmícháme kapary a olivy, promícháme, přidáme okapané těstoviny, celé promícháme a podáváme. Podle chuti můžeme osolit a opepřit.
Fotky receptu Penne s kapary a olivami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!